[Advertorial] Memare Gedenktekens

560
0
Foto: De Scheveninger

We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken: het overlijden van een naaste. Er moet dan veel geregeld worden en het is fijn als u dan kunt terugvallen op deskundig advies. Memare Gedenktekens helpt u op een professionele en persoonlijke manier met de keuze van een gedenkteken.

Uw wensen
Bij Memare vindt u een ruime keuze aan gedenktekens. Als u kiest voor een gedenksteen, krijgt u advies bij het uitzoeken van de steensoort, het ontwerp, de keuze van de belettering en de plaatsing op de begraafplaats. Els Groenewoud: “Of het nou gaat om een gedenksteen, een urnengraf, een sier-urn of herinneringssieraden, we kunnen bijna elke wens wel vervullen. En we denken mee hoe we die zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. We staan erom bekend dat mensen bij ons terecht kunnen voor bijzondere verzoeken. Het komt bijvoorbeeld geregeld voor dat iemand binnenkomt met een foto van een sculptuur of een klein beeldje. Dat maken we dan in het groot na.”

Verschillende materialen
Ook in materialen is er keuze. Els: “Hoewel graniet nog steeds het meest gekozen materiaal is, kiezen ook steeds meer mensen voor een gedenksteen die bestaat uit hoogwaardige acrylharsen met natuurlijke mineralen en pigmenten. Als je bijvoorbeeld een echt witte steen wilt, is dat een goede keuze. In tegenstelling tot graniet, blijft het materiaal wit en er kan een zeefdruk op afgebeeld worden. Maar het is ook leverbaar in 25 andere kleuren.”

Tijdelijke gedenksteen
Els: “Wij maken de digitale ontwerpen in huis en importeren de materialen zelf. Daardoor kunnen we de levertijd ‘kort’ houden. Toch duurt het altijd een paar weken voordat een gedenksteen geplaatst kan worden. Els: “Om deze periode te overbruggen leveren we een tijdelijk gedenkteken van graniet of onbreekbaar glas, dat we kosteloos aanbieden.”

Grote opdrachten
Memare heeft ook veel grote opdrachten uitgevoerd, bijvoorbeeld op de Scheveningse begraafplaats. Els: “We hebben bijvoorbeeld ervaring met het leveren van gedenkstenen waar familiewapens in 3D zijn aangebracht. Maar ook met grote projecten op Nieuw Eykenduynen, zoals de Chinese monumenten die soms wel 4 meter breed zijn.”

Begrip in de regio
Memare is al 68 jaar een begrip in de regio, en adviseert met kennis van zaken en op een persoonlijke manier. Els: “De gedenktekens worden in onze werkplaats geassembleerd en gemaakt. Ons eigen personeel plaatst de monumenten op de begraafplaats. Men kan bij ons ook terecht voor vervolgwerkzaamheden, zoals het toevoegen van een naam of het uitvoeren van restauraties. Het toevoegen van handgehakte of bronzen letters kan ter plaatse uitgevoerd worden. En we zijn bezig om onze mensen op te leiden om ook gezandstraalde letters ter plaatse aan te brengen. Dat scheelt niet alleen kosten, maar het is gevoelsmatig fijn als de steen kan blijven staan.”

Levertijd grafmonument
De levertijd van een grafmonument is afhankelijk van het feit of de gedenksteen op voorraad is, of gemaakt moet worden. Als het gedenkteken op voorraad is, kan het na ongeveer 6 weken geplaatst worden, op voorwaarde dat de benodigde vergunning op tijd is verstrekt.
Els: “Wij maken meer dan 2000 stenen op jaarbasis in eigen productie, samen met onze Zweedse partner in onze eigen werkplaatsen in Estland en China. Dit geeft veel voordeel voor onze klanten wat betreft snelheid en detailmogelijkheden. Door dit grote aantal gedenkstenen hebben we praktisch alle kleuren op voorraad.”

Na het overlijden van een dierbare, wilt u hem of haar op een persoonlijke manier herdenken. Memare kan u ondersteunen in uw keuze voor het gedenkteken dat bij u en de overledene past. Meer weten? Bezoek de website.

Deel dit bericht via: