Mortiergranaat tot ontploffing gebracht op Zuiderstrand

2214
0
Foto: De Scheveninger

Op het Zuiderstrand, nabij het havenhoofd, werd vrijdag omstreeks 13.30 uur, een Engelse mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De mortiergranaat was eerder op de dag uit het water aan de Kortenaerkade gevist door een magneetvisser. Een team van de EOD kwam vanuit Soesterberg ter plaatse om het explosief op een veilige manier te ruimen.

Er werd gekozen om de mortiergranaat op het Zuiderstrand tot ontploffing te brengen. Hiervoor werd het zuidelijk havenhoofd voor een korte tijd afgesloten en moesten badgasten en watersporters enige afstand bewaren. Met een doffe plof en wat opspattend zand was het gedaan met de mortiergranaat en werden het strand en havenhoofd weer vrijgegeven.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: