Tientallen honden bij première Superpower Dogs in Omniversum

1611
0
Foto: De Scheveninger

Het was woensdagmiddag een dolle hondenboel in en rond het Omniversum aan de President Kennedylaan. Speciaal voor de première van de nieuwe Imax-film Superpower Dogs waren tientallen Hollandse Herders, diverse reddingshonden en één van de bekendste honden van Nederland, politiehond Bumper, aanwezig.

Voor aanvang van de film gaven de reddingshonden van RHWW uit Duiven een interessante demonstratie over het vinden van vermiste personen. Het maakte niet uit of er iemand op een dak verstopt zat, of ergens in de bosjes lag; de honden wisten ze feilloos te vinden.

Hierna was het de beurt aan politiehond Bumper. Samen met baas Stephan en collega David liet Bumper zien hoe hij in allerlei situaties de ‘slechterik’ (in dit geval agent David in beschermpak) wist te vangen. “Maar wat ook heel belangrijk is”, onderstreepte Stephan. “Is dat Bumper een sociale hond blijft. Dat is een belangrijk onderdeel van zijn training.” Aanwezige Bumper-fans kregen daarop de kans om even met de politiehond te knuffelen.

Superpower Dogs
De activiteiten waren georganiseerd in het kader van de première van de film Superpower Dogs. Deze inspirerende grootbeeldfilm is het ware verhaal van zes superhelden op vier poten. Tijdens een reis over de wereld ontmoet je opmerkelijke honden die levens redden en ervaar je de bijzondere band van de dieren met hun baasjes. Zo wordt de Holland Herderpup Halo getraind om een rampenteam in Amerika te helpen. Henry is een reddingsexpert bij lawines in de Canadese Rocky Mountains; Reef is een badmeester bij de Italiaanse kustwacht; Ricochet, een Californische surflegende, helpt mensen met een handicap en PTSS; en de bloedhonden Tipper en Tony zijn een onmisbare steun bij het gevecht voor het behoud van bedreigde diersoorten in Afrika.
Na een bezoek aan Superpower Dogs – een feest voor jong en oud – kijk je nooit meer hetzelfde naar onze trouwe viervoeters.

Deel dit bericht via: