Nieuwe kunstwerken geplaatst langs de Strandweg

1033
0
Foto: Dick Teske

Dinsdag zijn er nieuwe kunstwerken geplaatst in de duinen langs de Strandweg ter hoogte van museum Beelden aan Zee (BAZ).

De beelden zijn gemaakt door de kunstenaar Jaume Plensa. Deze Spaanse beeldhouwer geniet wereldwijd grote faam met zijn metershoge sculpturen van vrouwenhoofden in de openbare ruimte. Ze hebben de ogen gesloten en bieden een bijna meditatieve aanblik. Zijn sculpturen staan overal ter wereld in openbare ruimtes en musea, maar zijn nog maar zelden in Nederland te zien geweest.

Als jonge kunstenaar werd Plensa ontdekt door het verzamelaarsechtpaar Scholten-Miltenburg dat in 1994 museum BAZ in Scheveningen stichtte. Nu dit museum zijn 25ste verjaardag gaat vieren, is Plensa bereid gevonden zijn Nederlandse debuut in BAZ te houden. De tentoonstelling is van 22 juni tot en met 22 september aanstaande te bezoeken in het museum aan de Harteveltstraat.

Deel dit bericht via: