Festiviteiten voor Vlaggetjesdag van start met vaartocht en Burgemeesters Haring

1368
0
Foto: Dick Teske

De dag vóór Vlaggetjesdag vindt traditioneel de vaartocht voor oud-vissers plaats. Zo’n 250 opvarenden stapten vrijdagmiddag aan boord van de Fortuna en de Estrella voor de vaartocht buitengaats.

Wethouder Boudewijn Revis ging mee aan boord van de Fortuna en hees samen met Henk Groen de Scheveningse vlag vlak voordat er werd afgemeerd. Tijdens de vaartocht werden de oud-vissers verrast door de komst van burgemeester Pauline Krikke.

De burgemeester kon ditmaal zelf niet meevaren vanwege andere verplichtingen, maar kwam toch even kort langs met de reddingboot van de KNRM om de mannen toe te zwaaien. Vlak daarvoor had zij bij het boothuis aan de Visafslagweg het tonnetje Burgemeesters Haring in ontvangst mogen nemen. De burgemeester liet weten de nieuwe haring nog niet geproefd te hebben, maar dat daar morgen tijdens Vlaggetjesdag direct verandering in zou komen.

De oud-vissersvrouwen werden ondertussen ontvangen in restaurant ’t Gouden Kalf voor een heerlijke middag met hapjes en een spannende quiz. Uiteindelijk stonden de dames rond 15.30 uur aan de kade om ‘hun’ vissersmannen weer aan wal te verwelkomen.

De festiviteiten voorafgaand aan Vlaggetjesdag worden vanaf 17.00 uur voortgezet met de Grootste Haringparty en aansluitend de Sing Along.

Foto’s Dick Teske
Deel dit bericht via: