Drie dagen feest en activiteiten op Scheveningen

1084
0
Foto: Dick Teske

Het haringseizoen is afgelopen dinsdag afgetrapt met de veiling van het eerste vaatje. Het vaatje ging voor 95.500 euro van de hand. Een recordbedrag! Terwijl iedereen zich sinds woensdag te goed kan doen aan het zilte goud, gaat het voor Scheveningen nu echt beginnen. We maken ons op voor drie dagen feest boordevol activiteiten voor jong en oud.

Vrijdag 14 juni vindt ’s middag de traditionele vaartocht voor oud-vissers plaats. Daarnaast krijgen de oud-vissersvrouwen een sfeervol middagprogramma aangeboden in Het Gouden Kalf. Terwijl aan het eind van de middag het gezellig samenzijn met de teruggekeerde oud-vissers daar wordt voorgezet, begint even verderop het volgende evenement.

Met de Grootste Haringparty worden de festiviteiten rond Vlaggetjesdag pas echt afgetrapt. Aan de kopse kant van de Tweede Binnenhaven, voor de restaurants, kan iedereen tussen 17.00 en 19.00 uur genieten van heerlijke haring, hapjes en drankjes. Omdat veelal Scheveningse, maar ook Haagse ondernemers, aansluiten met hun VrijMiBo of eigen Haringparty is het een uitgelezen kans om te netwerken in een fantastische ambiance.

Aansluitend aan de Grootste Haringparty start op het podium, aan de zijde van de Zeesluisweg, de Sing Along 2019. Van 19.30 tot 22.00 uur neemt Gregor Bak je samen met het YMCA Popkoor en een live band mee op reis langs heerlijke meezingers. Dit jaar zal bassist Rinus Gerritsen van Golden Earring het podium betreden om een aantal nummers mee te spelen.

Zaterdag
Zaterdag 15 juni is natuurlijk de grote dag: Vlaggetjesdag. Naast de heerlijke Hollandse Nieuwe die in overvloed verkrijgbaar is op deze dag, kunt u traditiegetrouw onder andere genieten van het admiraal varen, het Schevenings tafereel, de oudhollandse kinderspelen, de vlootschouw en de oude ambachten. De KNRM zal ook aanwezig zijn om een spectaculaire demonstratie te geven. De Taptoe wordt dit jaar voor de 20ste keer gehouden én in de Visafslag treden de gehele dag diverse Shantykoren op. Daarnaast staan er weer tal van kraampjes met een breed assortiment aan leuke spulletjes.
Het programma voor Vlaggetjesdag vindt u terug in de speciale Vlaggetjesdageditie van De Scheveninger en natuurlijk op de website van Vlaggetjesdag.

Zondag
De zondag na Vlaggetjesdag staan er nog twee evenementen op het programma. Om 12.00 uur start de eerste editie van de Vlaggetjesdag Cup. Het vriendschappelijke zeilevenement is een nieuw initiatief van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen en de Jachtclub Scheveningen waarbij gestreden wordt om de Vlaggetjesdag Cup. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur in clubhuis ’t Spuigat aan de Hellingweg.

Om 13.00 uur start Gospel aan de Haven. Presentator Gert-Jan van der Ende noemt het een ‘een blije Passion’. Gospel aan de Haven is een mooie, swingende, warme bijeenkomst voor alle (religieus) geïnteresseerden. Het thema is ‘Gezien worden’ en er is dan ook veel te zien; allerlei kerkgemeenschappen en verschillende mensen die verbonden zijn met elkaar in het geloof.

Deel dit bericht via: