Kinderen verven hun droom voor de toekomst op zeilen

2422
0
Foto: De Scheveninger

Donderdagmiddag mocht groep 6 van basisschool Het Volle Leven hun dromen schilderen op een groot zeil. Het schilderwerk is onderdeel van ‘Sail a Future’, een project van kunstenares Hetty van der Linden.

Hetty reist heel de wereld over om kinderen hun dromen en gedachten te laten schilderen. Bij Sail a Future worden deze schilderingen gemaakt op een afgedankt zeil. Het zeil wordt doorgeven en meegenomen op zeilschepen. Uiteindelijk worden van de zeilen tassen gemaakt, die niet alleen je spullen dragen maar ook de boodschappen van de kinderen.

De kids van groep 6 gingen meteen voortvarend aan de slag. Hun schilderingen, oftewel hun dromen voor de toekomst, waren heel divers. De één wil meer bloemen voor de bijen, de ander schonere zeeën en een derde hoopt op een medicijn tegen kanker.

Dit zeil zal samen met andere zeilen te zien zijn tijdens Sail op Scheveningen, het evenement wat van 20 tot en met 23 juni in de Scheveningse haven wordt gehouden. Hetty staat met haar speciale ‘Paint a Future’ bus op het terrein om meer uitleg te geven over Sail a Future en de andere projecten die ze organiseert om dromen van kinderen in achterstandssituaties te realiseren.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: