Eerste vaatje Hollandse Nieuwe brengt 95.500 euro op

1457
0
Foto: De Scheveninger

In de Scheveningse Visafslag is dinsdagmiddag het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2019 geveild. De presentatie van de veiling was in handen van cabaretière Claudia de Breij. Uiteindelijk ging groothandel Makro er ook deze keer weer met het eerste vaatje vandoor. Het eerste vaatje bracht in totaal 95.500 op voor het goede doel van dit jaar: Stichting Mag Ik Dan Bij Jou.

Deze stichting biedt met een nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet voor ouders van kinderen met kanker die in het ziekenhuis worden behandeld. Hiermee wil de stichting bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van die kinderen, door te zorgen dat ouders er zo goed mogelijk kunnen zijn voor hun zieke kind.
Beschermvrouw van de stichting is Claudia de Breij. Zij mocht daarom de cheque van 95.500 euro in ontvangst nemen.

De opbrengst valt een stuk hoger uit dan vorig jaar toen groothandel Makro ook het eerste vaatje meenam naar huis voor 78.000 euro. Dit bedrag kwam toen ten goede aan Stichting Hulphond.

Deel dit bericht via:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Veel mensen lezen de berichtgeving van De Scheveninger op de website, op onze socials en uiteraard in het gelijknamige huis-aan-huisblad. Dat waarderen wij enorm! De berichtgeving van De Scheveninger is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Met een financiële bijdrage zorg je ervoor dat wij ons werk kunnen blijven doen en het nieuws en de verhalen uit Scheveningen kunnen blijven brengen. Doneer