Nieuwe ‘Mesdagbanken’ onthuld voor de Oude Kerk

1320
0

Met een flinke bries werden zaterdagochtend de nieuwe ‘Mesdagbanken’ op het plein voor de Oude Kerk onthuld.

Wethouder Boudewijn Revis onthulde de banken samen met een aantal kinderen, die hebben deelgenomen aan de bijbehorende tekenwedstrijd.

De twee lange banken tonen het panorama wat Hendrik Willem Mesdag schilderde van Scheveningen. Voorheen waren op de banken de tekeningen uit het Visboeck van Adriaan Coenen te zien. Toen de banken aan een grondige renovatie toe waren werd er vanuit het Stadsdeel gevraagd aan omwonenden wat voor nieuwe afbeeldingen zij graag wilden zien op de bankjes. Dit werd het panorama van Mesdag.

Aan de onthulling was ook een tekenwedstrijd verbonden. Kinderen konden hun eigen strandtekening insturen. Winnaar werd de 8-jarige Felice Bal. Haar mooie tekening van het Scheveningse strand is op canvas afgedrukt en zal in Panorama Mesdag tentoongesteld worden tussen de andere kunstwerken.

Deel dit bericht via: