Zomertentoonstelling Muzee zet de zee centraal

960
0
Foto: De Scheveninger

Deze zomer besteedt Muzee Scheveningen aandacht aan de verschillende uitdagingen waarmee de zee tegenwoordig te kampen krijgt. In de tentoonstelling S.O.S. (Save Our Seas) worden vraagstukken zoals vervuiling door plastic, overbevissing en de stijging van de zeespiegel onderzocht. Dat deze uitingen een negatief effect hebben op onze leefomgeving is bekend, maar wat gebeurt er dan precies? En wat kunnen we zelf doen om het tij te keren?

De opening van de tentoonstelling in Muzee werd vrijdag verricht door Anna Schoemakers, directeur van Greenpeace Nederland. Schoemakers hield met de aanwezigen de Grote Plastic Quiz. Dat leidde tot inzichten hoeveel plastic er op een dag gebruikt wordt. “Nu begint pas tot ons door te dringen dat plastic niet verdwijnt”, aldus Anna.

Daarna werd het kunstwerk, JOJO de Bultrugwalvis, gemaakt in samenwerking met TrashUre Hunt, onthuld. “Ik ben ontroerd”, zegt Ralph Groenheijde van TrashUre Hunt. “We hebben met z’n allen ons dorpje al schoner gekregen, dus het heeft echt nut. We zien een grote verandering ten opzichte van zes jaar geleden.”

Tot en met 16 juni aanstaande is de walvis gemaakt van meer dan 10.000 plastic afvalflesjes te zien op de binnenplaats van Muzee, vanaf 21 juni verhuist JOJO naar het strand ter hoogte van de Keizerstraat.

De tentoonstelling S.O.S. is tot en met 22 september aanstaande te zien in Muzee Scheveningen.

Deel dit bericht via: