[Advertorial] Kom het team van Respect versterken in Zeewinde

541
0
Foto: Respect Zorggroep

Aan de Nieuwe Parklaan is afgelopen jaar het complex Zeewinde verrezen. Naast 66 riante appartementen verdeeld over zeven woonlagen, zijn er op de onderste twee etages 32 appartementen ingericht als vier kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met dementie. Het is een unieke werkomgeving geworden waar medewerkers van Respect, specialist op het gebied van ouderenzorg, de zorg in handen hebben.
Op de andere woonlagen van het complex wordt ook thuiszorg verleend aan de huurders. Deze zorg wordt geboden door het thuiszorg team dat gevestigd is in Zeewinde.

Werken bij Zeewinde is een compleet nieuwe ervaring. Niet alleen het nieuwe gebouw, wat van alle gemakken is voorzien voor zowel de bewoners als de zorgmedewerkers, draagt hieraan bij. Ook de manier van zorg verlenen wordt in Zeewinde net even anders aangepakt. De psychogeriatrische afdelingen in Zeewinde werken namelijk als tweede locatie van Respect met het Leefplezierplan, een vervanging van het zorgplan.

Roland Lameijn, Zorgmanager Zeewinde, legt uit: Dit is een pilot van de Leyden Academy en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waar we nu in geschoold worden. Bij het leefplezierplan wordt er meer naar de persoonlijke achtergrond van de mensen gekeken, wat brengt plezier in hun leven. Bij het zorgplan werd vooral gefocust op welke zorg de mensen nodig hebben. Maar de zorg houdt niet op bij het zorgen en dit is een goed middel om je daarin te verdiepen.” Verzorgende Maartje vult aan: “Het leefplezierplan werkt bijvoorbeeld met een ‘doodle board’, een soort collage over de bewoner, hiermee krijg je direct een goed beeld van iemand.
Wat vinden ze leuk en waar liggen zijn of haar interesses. Ook al ben je niet bekend met de bewoner, je kunt in één oogopslag zien wat belangrijk is voor hem of haar en daar eventueel een gesprek over beginnen.”

De psychogeriatrische afdeling van Zeewinde, bestaande uit vier woongroepen op de eerste en tweede etage. Drie van deze woongroepen draaien nu sinds afgelopen op volle sterkte, maar om de vierde woongroep in te regelen is Roland nog op zoek naar zorgmedewerkers. “Op dit moment zijn we nog op zoek naar niveau 3 VIG en EVV’ers”, vertelt Roland. “De markt is krap en we merken dat alle zorgorganisaties in dezelfde vijver vissen, maar ik denk dat we hier bij Zeewinde een unieke werkplek kunnen bieden. Daarbij zet Respect zich erg in op scholing. Dus dat is ook altijd een mooie optie om door te groeien binnen de organisatie. Ons team bestaat nu uit zo’n 20 personen en ik denk dat we met een stuk of tien nieuwe mensen een aardig eind kunnen komen.”

Wil jij het team van Respect in Zeewinde versterken, heb je een hart voor de zorg en wil je werken in een nieuwe dynamische omgeving? Neem dan contact op met Roland Lameijn, telefoon 0703069100. Of ga naar de website www.respectzorg.nl voor meer informatie.

Van de werkvloer: “Ik merk toch dat de manier van werken hier bij Zeewinde anders is dan bij de meeste zorginstellingen. Dat maakt het ook ontzettend leuk. Je hebt hier voor mijn gevoel meer vrijheid en er wordt veel meer naar de persoon achter de cliënt gekeken. Die persoonlijke benadering spreekt me heel erg aan. Ook als team onderling kunnen we het heel goed met elkaar vinden.”

Deel dit bericht via: