‘Sail op Scheveningen’ zet in op lokale verbinding

1698
0
Foto: Sail Scheveningen

Scheveningen is dit jaar de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Dit betekent dat van 20 tot en met 23 juni ruim 25 bijzondere, grote zeilschepen uit maar liefst elf verschillende landen in de haven van Scheveningen komen te liggen. Tijdens Sail op Scheveningen kunt u deze schepen niet alleen bekijken, maar kunt u zelfs gratis aan boord gaan!

Steeds meer wordt er bij de organisatie van grote evenementen op Scheveningen gekeken naar de lokale factor. Scheveningen herbergt tal van ondernemingen, groot en klein, die niet alleen graag een bijdrage leveren aan een evenement zoals ‘Sail op Scheveningen’, maar hier ook zeker baat bij hebben.

Daarom is de organisatie van Sail op Scheveningen de verbinding aangegaan met lokale partners, die het evenement op de kaart moeten gaan zetten. “Juist als je lokaal met elkaar samenwerkt wordt je samen eigenaar van het evenement”, zegt Peter Boelhouwer, die met zijn bedrijf DB Evenementen onderdeel is van de organisatie van Sail op Scheveningen. “Het is natuurlijk leuk als je iets doet voor een evenement in Maastricht, maar bijdragen aan een evenement in je eigen achtertuin. Hoe cool is dat?”

Twee van die Scheveningse bedrijven waar Sail op Scheveningen de samenwerking mee heeft gezocht zijn misschien niet zo zichtbaar tijdens het evenement, maar zij zijn wel essentieel om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt.

Zo verzorgt Hofstad Security de beveiliging tijdens Sail op Scheveningen. In nog geen 10 jaar tijd hebben Cees Hofland en Leonard Pronk met hun Scheveningse beveiligingsbedrijf een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Waar Hofstad Security ooit begon met Schollenpop, beveiligen ze tegenwoordig ruim 30 evenementen, waaronder Vlaggetjesdag en Sail op Scheveningen.

Op de piekdagen in het weekend verwacht Sail op Scheveningen zo’n 60.000 bezoekers per dag. Om al die mensen zonder problemen op de juiste plek te krijgen met zo min mogelijk overlast voor de omwonenden van het havengebied is Team Intro aangetrokken.

“Scheveningen is zoals bekend een lastige plek qua bereikbaarheid bij grote drukte. Wij hebben ervaring met grote events en drukke stranddagen op Scheveningen. We kennen de knelpunten die vaak vastlopen. Door op deze punten onze verkeersregelaars in te zetten, doen wij er alles aan om de bezoekers soepel te laten aankomen en vertrekken om zo overlast voor de bedrijven en bewoners te beperken. Zo maken we er samen voor iedereen een feestje van”, aldus Serge Soyer, eigenaar van Team Intro.

Meer informatie Op de website www.sailopscheveningen.nl vindt u meer informatie over het programma en de schepen

Deel dit bericht via: