Verbijstering onder hondenbezitters over dode vrouw

3502
0
Beeld: De Scheveninger

De vondst van de dode vrouw in de Scheveningse Bosjes afgelopen weekend zorgde voor een schok in de omgeving, maar nu blijkt om wie het gaat zijn voornamelijk de hondenbezitters uit de buurt verbijsterd. De 56-jarige Etsuko was met haar twee honden een bekende verschijning op verschillende uitlaatplekken in de omgeving.

Niet zo zeer Etsuko zelf trok de aandacht, het was voornamelijk de omgang met haar honden die opviel. Zwarte labrador Max was verlamd aan de achterzijde en werd vervoerd in een aangepaste bakfiets. “Door een klep aan de voorkant kon de hond makkelijk in en uit stappen. Ze tilde zijn achterkant op met een doek en liep dan met de hond van boom naar boom. Het andere witte hondje, Lucy, liep meestal in de buurt”, vertelt een bekende van de vrouw uit het bos.

Een andere hondenbezitter weet nog goed de eerste keer dat ze Etsuko tegenkwam in de Scheveningse Bosjes. “Ik liet mijn hond uit en zag een vrouw een beetje raar in de bosjes staan en een wit hondje drentelde er omheen. Dus ik besloot even te gaan kijken of ze hulp nodig had, dat was niet het geval. Ze liep daar gewoon met Max.”

Volgens de mensen die haar kenden uit het bos was Etsuko een zachtmoedige en lieve vrouw, die erg geïnteresseerd was in anderen. “Ze was altijd wel in voor een praatje. Mijn hond was dol op haar, ze wist dat er vaak wel een hondensnoepje te halen viel. Ik had altijd veel respect voor de manier waarop ze met de verlamde Max omging, dat moet niet makkelijk zijn geweest.”

De dood van Etsuko houdt de hondenbezitters bezig. “Vooral omdat je niet weet wat er is gebeurd. Was het een ongeluk? Een uit de hand gelopen roof of speelt er meer? Ik kan er gewoon niet bij dat iemand haar, terwijl ze daar met haar honden loopt, wat heeft aangedaan. Ach en haar arme honden… het is verschrikkelijk!”

Dinsdag wordt zowel in het regionale opsporingsprogramma Team West als het landelijke Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Team West is om 17.00 uur te zien op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Opsporing Verzocht start om 20.30 uur op NPO1.

Deel dit bericht via: