Nieuw opleidingstraject ‘Team Scheef’ van start gegaan

2022
0
Foto: De Scheveninger

Woensdagavond werd ‘Team Scheef’ gepresenteerd bij strandpaviljoen The Shore op het Scheveningse strand. ‘Team Scheef – Opleiden van toekomstige redders doen we samen’ is een samenwerking tussen de KNRM Scheveningen en AB Zee. In het project worden 16 enthousiaste Scheveningse jongeren opgeleid tot allround ABZee Lifeguard en/of aankomend KNRM-opstapper.

Het project is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS). Teun van Dijk was aanwezig om namens SIOS het woord te voeren en sprak zijn bewondering voor het project uit. “Dit project heeft tot nu toe de meeste stemmen behaald van alle SIOS-projecten. Dat geeft wel aan hoe groot het draagvlak is op Scheveningen voor dit project.”

Henk Grootveld, voorzitter van de plaatselijke KNRM-commissie, liet weten dat hij trots is op het samenwerkingsverband wat de KNRM en AB Zee is aangegaan. “We hopen dat we iedereen die aan dit project deelneemt straks mogen verwelkomen als aankomend opstapper in ons boothuis. De vrijwilliger is goud waard en we moeten als KNRM jong blijven.”

De 16 deelnemers, in de leeftijd van 15 tot en met 31 jaar, krijgen in een klein jaar diverse opleidingen en trainingen die ze moeten klaarstomen voor het echte werk als Allround ABZee Lifeguard of aankomend KNRM-opstapper. De eerste stappen zijn al gezet. Onlangs is Team Scheef al begonnen aan de Lifeguard training, waarmee de deelnemers het internationale certificaat van Lifeguarding kunnen behalen.

Voor het unieke opleidingstraject is een samenwerking gevonden met meerdere partijen, zoals het Surf Rescue Team van de brandweer en de RIB School Scheveningen. “Deze partijen doen mee als opleiders, oefenpartners of geven een kijk achter de schermen bij hun organisatie”, aldus Arie Verbaan van het projectteam.

Foto: De Scheveninger
Deel dit bericht via: