Gulden Klinker voor groenproject in Valeriusstraat

1053
0
Foto: Gemeente Den Haag

Wethouder Boudewijn Revis ging woensdagmiddag op bezoek in Duinoord om het initiatief ‘Meer groen zelf doen’ uit de Valeriusstraat te verrassen met een Gulden Klinker en de bijbehorende cheque van 1000 euro. In december 2017 werd bekend dat het initiatief was genomineerd voor een Gulden Klinker.

Een groep wijkbewoners en winkeliers hebben in 2017 alle 35 verwaarloosde boomspiegels in de Valeriusstraat onder handen genomen en beplant met meerjarige planten, bloemen, heesters of sedum.

In december 2017 werd bekend dat het initiatief was genomineerd voor een Gulden Klinker. Om die nominatie te verzilveren moesten de activiteiten in 2018 worden voortgezet. Dat gebeurde en de vrijwilligers zijn nog steeds bezig om de boomspiegels te onderhouden, schoon te houden en van duidelijke bordjes te voorzien. Reden genoeg voor de gemeente om de Gulden Klinker toe te kennen aan het initiatief uit Duinoord.

Het initiatief ontvangt naast de Gulden Klinker, een cheque ter waarde van 1000 euro die geheel ten goede zal komen om de activiteiten voort te zetten. De vrijwilligers willen het geld onder andere besteden aan nieuwe planten en zaden voor de groenstroken.

Deel dit bericht via: