Terugkeer gevelkunstwerk Verhulstplein gevierd met lichtprojectie

1327
0
Wethouder Revis en de architect van het project 'De President'. Foto: Dick Teske

Dinsdagavond werd op het Verhulstplein de terugkeer van het markante gevelkunstwerk ‘Natuur en Techniek’ gevierd. Wethouder Revis gaf het startschot van een flitsende lichtprojectie om het kunstwerk extra te belichten.

De zogenaamde sgraffito van beelden kunstenaar Harry op de Laak werd in 1957 voltooid bij de bouw van het voormalige kantoorgebouw aan het Verhulstplein. In 2017 werd het inmiddels leegstaande kantoorgebouw gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex De President.

Het kunstwerk is voor de sloop van het kantoorgebouw met zorg verwijderd en onlangs teruggeplaatst op de zijkant van het nieuwe appartementencomplex. Nu afgelopen week de bouwsteigers om het pand zijn weggehaald is ‘Natuur en Techniek’ weer in volle glorie te bewonderen.

“Het is belangrijk om sommige dingen voor de stad te behouden”, sprak wethouder Revis tijdens het feestelijke moment dinsdagavond. “Het was geen makkelijke opgave om dit te realiseren. Ik wil dan ook het gehele bouwteam complimenteren met hoe ze dit hebben opgepakt. Een stukje verleden komt terug op een plek waar heel veel nieuwe mensen komen te wonen.”

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: