Politiek zet zich in voor meer woonmogelijkheden in Duindorp

591
0
De voormalige school in Zeezwaluwstraat. Foto: Google

Vorige week sprak de commissie Ruimte over de herontwikkeling van de Pniëlkerk en betaalbare woningen in Duindorp. Er werden door de commissieleden onder andere vragen gesteld over het tekort aan betaalbare huurwoningen, sociale huur en gedifferentieerd bouwen in Duindorp.

Voorafgaand aan de commissievergadering heeft de PvdA de vele woonwensen voor betaalbare woningen die zij van Duindorpers hebben ontvangen middels een woonwensboom overhandigd aan wethouder Boudewijn Revis. De afgelopen maanden heeft de PvdA in Duindorp een enorm aantal woonwensen verzameld. “Als je met Duindorpers praat, is het overduidelijk: er moeten simpelweg meer betaalbare woningen komen zodat iedereen zeker kan zijn van zijn of haar plekje in de wij”, weet PVDA-fractievoorzitter Martijn Balster. “Luxe en dure appartementen zijn leuk voor sommigen, maar onbetaalbaar voor de meeste Duindorpers. Terwijl er zoveel jongeren zijn die een starterswoning zoeken of ouderen die graag in hun vertrouwde buurt willen blijven wonen.”

Huurkoop
Vragen van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos leverde de toezegging op dat in de plannen voor de herontwikkeling op het terrein van de Pniëlkerk aan de Tesselsestraat huurwoningen worden opgenomen met een optie tot koop. “In het plan komen 44 middeldure appartementen. Voor deze appartementen willen we opnemen dat potentiële kopers eerst kunnen huren en later kopen. De wethouder heeft in de Commissie aangegeven dat de ontwikkelaar hier positief tegenover staat. Ik ben blij dat de mogelijkheid word geboden om woningen met een huurkoop-constructie aan te bieden. Dit is met name belangrijk voor starters, die vanuit hun ouderlijk huis willen verhuizen binnen de wijk”, aldus raadslid William Blok.

Zeezwaluwstraat
VVD raadslid Jan Pronk is blij dat er concrete toezeggingen op tafel liggen dat er wordt ingezet op betaalbare huurwoningen in het voormalige schoolgebouw aan de Zeezwaluwstraat. Pronk heeft in een eerder aangenomen motie gepleit voor betaalbare starterswoningen in Duindorp. “Nieuwbouw in Duindorp is afhankelijk van de mogelijkheden binnen de bestaande buurt. Daarom is het van belang dat er ook betaalbare huurwoningen worden gerealiseerd in Duindorp, die ook beschikbaar zijn voor starters uit Duindorp”, vertelt Pronk. “Wij zijn blij met het voornemen van wethouder Revis om dit te realiseren in het voormalige schoolgebouw aan de Zeezwaluwstraat, met behoud van de karakteristieke gevel van de school. We hebben ervoor gepleit deze betaalbare huurwoningen aan starters aan te bieden en kijken met vertrouwen uit naar de uitwerking van de plannen.”

Deel dit bericht via: