Laatste kans om een stukje duin mee naar huis te nemen

1571
0
Foto: Minder Grijs Meer Groen

Zaterdagochtend is de laatste kans om een stukje helmgras te bemachtigen van het grote duin aan het zuidelijke gedeelte van de boulevard. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Strandweg, naast het boothuis van de KNRM.

Het grote duin tussen de Vissershavenweg en het havenhoofd wordt binnenkort afgegraven en bouwrijp gemaakt voor nieuwbouwplannen. Daarbij gaat de beplanting verloren. Het bewonersinitiatief ‘Minder Grijs Meer Groen’ kwam daarom met het idee om bewoners de kans te geven om het daar aanwezige helmgras ‘te redden’ en te gebruiken in de tuin of om er geveltuintjes mee aan te leggen.

De eerste graafdag afgelopen zaterdag was een groot succes. Er kwamen meer dan 300 mensen op af, die ondersteund door medewerkers van de gemeente, een stukje helmgras kwamen uitscheppen.

Zaterdag 13 april is de tweede en tevens laatste graafdag om gratis het populaire helmgras te bemachtigen.

Deel dit bericht via: