SIOS-projecten ontvangen hun cheques in Muzee

942
0
Foto: Dick Teske

In Muzee Scheveningen zijn donderdagmiddag de cheques overhandigd aan de projecten die hebben meegedaan aan de vijfde stemronde van de Stichting Initiatief op Scheveningen.

Wethouder Richard de Mos was aanwezig voor de uitreiking. “We hebben altijd veel kritiek op Europa, maar als het geld naar Scheveningen gaat is dat natuurlijk lekker”, sprak hij voorafgaand aan de overhandiging.

De deelnemende projecten ontvingen cheques in waarde tussen de 3.000 en 35.000 euro. De grote winnaar van deze stemronde was het project ‘Seabins in de haven’. Dit project laat emmers met een pomp en een jutezak in het water plaatsen. Het water wordt door de pomp door de emmer en de jutezak heen gezogen, zo wordt het grote afval opgevangen maar ook het kleine afval blijft uit de haven. “Het project is ons eigenlijk overkomen en dat maakt het des te leuker dat dit project zo breed ondersteund wordt”, aldus de initiatiefnemers.

De andere projecten die deze ronde een cheque mochten ontvangen in Muzee Scheveningen zijn de ‘SCH-236’, ‘Jong geleerd, oud gedaan’, ‘Samen bouwen aan Jojo’, ‘Festival Classique Aïda’, ‘Voetbal en kunst’ en ‘Besturen van een Scheveningse stichting of vereniging’.

Deel dit bericht via: