Moderne odyssee ‘Vrouw Houtebeen’ in het Zuiderstrandtheater

662
0
Foto: Emi Barendse

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren presenteren het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Kwekers in de Kunst de nieuwe community opera: Vrouw Houtebeen. Een moderne odyssee waarin de vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis ‘Houtebeen’ Jol en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden.

Voor het speciale projectkoor worden zangers gezocht. Iedereen is welkom, ook zonder ervaring. Op donderdagavond 9 mei aanstaande, tussen 20.00 en 22.00 uur, zal de nieuwe muziektheaterproductie worden gepresenteerd. Ook wordt het artistieke team voorgesteld en kun je uitproberen of het wat voor je is. Nog geheel vrijblijvend natuurlijk! Aanmelden kan via e-mail: tanja@kwekersindekunst.nl.

Vrouw Houtebeen
In de nieuwe voorstelling ‘Vrouw Houtebeen’ speelt Loes Luca Ael, de vrouw van Cornelis ‘Houtebeen’ Jol. Ael houdt haar man het liefste bij zich, dat hij niet meer steeds de zee op gaat. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil op zee. Ze hakken de knoop door, gaan de mannen zoeken en bevrouwen het schip. Een schijnbaar luchtige klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

‘Vrouw Houtebeen’ is van 5 tot en met 11 september te zien in het Zuiderstrandtheater.

Deel dit bericht via: