Kinderen in gesprek met veteranen en WOII-overlevenden

696
0
Foto: De Scheveninger

Dinsdagmiddag vertelden zes overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en zes veteranen hun verhaal over de vrijheid aan zo’n 300 basisschool leerlingen in Madurodam. De verhalendag werd geopend door minister Arie Slob en de 11-jarige Minne, die het verhaal vertelde van haar overgrootmoeder Marie.

De twaalf sprekers vertelden hun verhaal in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking op 4 mei aanstaande in Madurodam. Het doel is om de basisschoolleerlingen uit te leggen waarom je moet blijven herdenken en waarom oorlog nooit meer mag gebeuren. Er was daarnaast ruimte voor de kinderen om vragen te stellen en te praten met elkaar over wat ze hebben gehoord.

De Nationale Kinderherdenking in Madurodam is samen met de herdenking op de Waalsdorpervlakte en de Dam één van de grootste herdenkingen van Nederland. Kinderen spelen bij de Kinderherdenking de hoofdrol en de herdenking wordt in hun ‘taal’ en op hun niveau uitgelegd.

Deel dit bericht via: