Nog 100 dagen tot Sail op Scheveningen

1969
0
Foto: De Scheveninger

Woensdagmiddag vond bij Catch by Simonis het aftelmoment ‘100 dagen tot Sail op Scheveningen’ plaats. Tientallen grote zeilschepen komen van 20 tot en met 23 juni naar de haven van Scheveningen, omdat dit dan de finishplaats is van de Liberty Tall Ships Regatta. Tijdens Sail op Scheveningen zijn de historische schepen niet alleen van dichtbij te bewonderen, maar ook gratis te betreden.

“Ik denk dat we trots kunnen zijn op wat hier allemaal in de haven gebeurt. Dit is het tweede grote nautische evenement binnen een jaar, na de Volvo Ocean Race, in de Scheveningse haven”, sprak wethouder Richard de Mos.

Klaas Gaastra, kapitein van het vlaggenschip ‘Bark Europa’ met als thuishaven Scheveningen, nam de aanwezigen daarna mee op een kleine reis door de geschiedenis van zeilevenementen in Nederland.

De tall ships komen in wedstrijdvorm van Rouen (Frankrijk) naar Sail op Scheveningen, vertelt Laurens Winkel van de organisatie. “We krijgen een zeer internationale vloot op bezoek, daar zijn we ontzettend trots op. Zo’n 30 Tall Ships, waarvan er zeven nog nooit in Nederland zijn geweest, komen naar Sail op Scheveningen.” Onder meer de Bark Europa, de Oosterschelde, de Belem, de Cisne Branco, de USCGC Eagle en diverse replica’s zoals de Shtandart zullen in juni de Scheveningse haven aan doen.

Sail op Scheveningen start op donderdag 20 juni om 10.00 uur met de Sail-in Parade. Tot en met 23 juni zijn de diverse schepen te bezoeken en is er elke avond om 22.30 uur een vuurwerkshow. Op zondag 23 juni wordt Sail op Scheveningen afgesloten met de Sail-out Parade.

Deel dit bericht via: