Laatste Wintersurprise is kunstwerk van gerecycled plastic

768
0

Zondag 3 maart werd de laatste Wintersurprise van deze winter onthuld. Dit keer een kunstwerk van recycled plastic, gemaakt door kunstenares Henneke van der Spek. Dit kunstwerk is het eerste dat speciaal voor de vaste Art & Jazz-plek in de Bad- en strandzaal van Muzee Scheveningen is gemaakt. Al ontwerpend liep er in de fantasie van de kunstenaar opeens een opvallend gele plastic krab over de bakstenen muur. Het kunstwerk kreeg dan ook de titel mee: ‘A plastic crap Crab: is this the Oceans future?’.

Henneke van der Spek is getalenteerd in alle kunstrichtingen. Ze exposeert regelmatig, wordt daarvoor gevraagd vanwege een bepaalde discipline en gaat dan fanatiek daarmee aan de slag. Dat kan zijn in sieraden, in objecten, in schilderijen, in lampen en in recycled plastic.
Ja plastic, want de plasticsoep die in de zee drijft is ook voor haar een zorg. Het is beter om dit materiaal op het land houden en er iets moois van maken.

De krab van Henneke is de laatste winnaar van de Wintersuprise. De ruim 80 aangesloten kunstenaars van Art & Jazz konden allen meedoen aan de wintersurprise-wedstrijd. Een jury koos iedere maand een kunstwerk. Dat levert nu de laatste Wintersurprise op die tot 6 april te zien zal zijn op de vaste Art & Jazz-plek in Muzee Scheveningen aan de Neptunusstraat.

Deel dit bericht via: