Werkzaamheden ‘driehoekje’ Marcelisstraat begonnen

1497
0

Scheveningen-dorp wordt langzaam groener en groener. Ook de werkzaamheden aan het versteende driehoekje tussen de Marcelisstraat en de Jurriaan Kokstraat is deze week begonnen.

Over het ‘driehoekje’ met één boom, een aantal parkeerplaatsen en veel fietsen werd al langere tijd gesproken. Buurtbewoners zagen graag een andere ‘groenere’ invulling van het pleintje. Op aandragen van enkele ontwerpen van omwonenden ontwikkelde de gemeente een plan dat eind september 2018 met de buurt werd besproken.

Uiteindelijk is hier een definitief ontwerp uitgerold, wat op dit moment in uitvoering wordt gebracht. Het pleintje krijgt rondom de ene boom meer groen, daarnaast komt er zitruimte en een kunstwerk van Freek Henkes zal de boom op het pleintje gaan sieren.

Deel dit bericht via: