Certificaten uitgereikt aan cursisten Hervormd Kerkkoor Scheveningen

740
0
Foto: Dick Teske

Afgelopen week sloot een groep van dertien cursisten een muzikale cursus af georganiseerd door het Hervormd Kerkkoor Scheveningen. Op zoek naar nieuwe leden besloot het koor met een korte cursus noten- en zangles meteen twee vliegen in één klap te slaan: geïnteresseerden konden kennismaken met het zingen én met het koor.

Dirigente Astrid Oudewaal gaf de cursisten tijdens vier avonden uitleg over het lezen van noten, toonsoorten en hoe bijvoorbeeld een akkoord tot stand komt. Naast de avonden in de oefenruimte van de Deutsche Schule aan de Van Bleiswijkstraat, waarbij de oefeningen goed zichtbaar werden gemaakt middels een pianokleed, werd er ook thuis flink geoefend met kleine keyboardjes.

Afgelopen donderdag kregen de cursisten allemaal een certificaat overhandigd voor het met goed gevolg afleggen van de lessen. Zij beschikken nu allen over ‘voldoende kennis van het notenschrift’.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar het zingen bij het Hervormd Kerkkoor Scheveningen? Kijk op de website voor meer informatie.

Deel dit bericht via: