World Forum brengt ode aan North Sea Jazz met jubileum festival

425
0

In maart zal er weer jazz door het World Forum, het vroegere Congresgebouw, klinken. Door het gebouw en… op het gebouw! Er zullen in de grote zaal en op het dak van World Forum diverse jazz optredens zijn ter ere van het 50-jarig bestaan van de congreslocatie in het Statenkwartier.

World Forum organiseert Festival TIJD op 16 maart aanstaande. Dit evenement wordt speciaal georganiseerd om samen het 50-jarig jubileum van World Forum/Het Congresgebouw te vieren. Een groots evenement voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw. “Natuurlijk is een onderdeel van dit evenement ook jazz, het is niet voor niets dat er ruim 30 jaar lang jazz door ons gebouw klonk. Veel herinneringen van onze bezoekers komen voort uit deze gebeurtenis. Dan geven we onze bezoekers graag nog één keer een mooie herinnering!”, aldus Michiel Middendorf, general manager van World Forum The Hague.

Speciaal voor 16 maart zijn er twee mooie momenten waar de bezoekers weer naar jazz kunnen luisteren. Tijdens de show van 13.00 tot 14.15 treedt Harrison Young op. Vorig jaar speelde de Amerikaan met zijn jazzband festivals als Jazz in de Gracht en Nacht van de Kaap plat. Met Koen Herfst, die er ook op 16 maart bij zal zijn, en Paul Quinn (Saxon) bouwde hij aan een rock & roll-album en met zijn ‘Rock to Jazz’ covershow ging hij de halve planeet over. Tevens staat Hans Dulfer weer op het podium van World Forum, na negen keer op North Sea Jazz te hebben gestaan, brengt hij die dag een uniek optreden speciaal voor het 50-jarig bestaan ten gehore.

Jazz op ‘t Dak wordt om 14.30 geopend door een gelegenheidskwintet bestaande uit zowel jazzveteranen die het Haagse North Sea Jazz Festival nog hebben meegemaakt als uit jonge talenten die hun plek in de jazzwereld zonder meer verdiend hebben. Om 15.30 uur is er een jamsessie met diverse artiesten. Onder andere Eric Ineke, Peter Beets en Simon Rigter bundelen hun krachten tijdens Festival TIJD.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Eventim.

Deel dit bericht via: