Duizendste Haagse oplaadpaal geplaatst op Nieuwe Parklaan

572
0
Foto: Jurriaan Brobbel

Den Haag heeft de duizendste oplaadpaal voor elektrische auto’s in gebruik genomen. Wethouder Liesbeth van Tongeren mocht de oplaadpaal maandagmiddag onthullen op de Nieuwe Parklaan. “De stekkerauto is de auto van de toekomst. Elektrisch autorijden moet even makkelijk worden als rijden in een benzine- of dieselauto. Ik ben er trots op dat ik vandaag de duizendste oplaadpaal mag onthullen.”

Om ervoor te zorgen dat elektrische rijders gemakkelijk en snel een laadpunt kunnen vinden, plaatst de gemeente oplaadpalen op straat. De komende jaren wordt verder gebouwd aan het laadnetwerk van ‘gewone’ oplaadpalen en snellaadstations. De gemeente Den Haag stimuleert elektrisch rijden, omdat het bijdraagt aan het gezonder maken van de lucht.

Deel dit bericht via: