Eigentijds buurthuis ‘Onder de Brug’ hét Puike Plan

570
0

Dinsdagavond is op de Grote Markt de winnaar van Puike Plannen bekend gemaakt door wethouder Richard de Mos en juryvoorzitter Joop Buyt. Het plan van Yaron Menneken voor een zelfvoorzienend clubhuis ‘Onder de Brug’ was zowel bij de jury als het publiek favoriet.

Het clubhuis moet komen in het verlengde van Madurodam bij de aanlegkade tussen twee bruggen. Een plek om te ontmoeten en om te ontspannen. Een plek met laagdrempelige horeca, fluisterbootjes en sportlessen. Een ontmoetingsplek zonder winstoogmerk. Dat is in het kort het Puike Plan van Yaron en zijn compagnon Vincenzo Kramer.

Wethouder De Mos vindt het een ontzettend leuk plan, maar laat weten dat Yaron wel echt aan de bak moet. “Hij moet zijn kracht als ondernemer gaan laten zien, want hij krijgt bij de uitvoering van het plan niet alleen te maken met de gemeente, maar ook met omwonenden en partijen als Delfland. Natuurlijk doen wij er alles aan om hem te helpen waar mogelijk, maar en zijn nog wel wat uitdagingen.”

Een team van de gemeente gaat samen met Yaron kijken naar de haalbaarheid van het plan. Op de Facebook-pagina van Be Hague kun je de ontwikkelingen rondom de uitvoering van het Puike Plan de komende periode volgen.

Deel dit bericht via: