Scheveningse ondernemers in de prijzen tijdens Strand- & Terrasbeurs

797
0

Maandag vond in het Zuiderstrandtheater de Haagse Strand- & Terrasbeurs plaats. De beurs is een initiatief van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen in samenwerking met Gemeente Den Haag en wordt sinds 1982 georganiseerd. Het afgelopen jaar heeft het evenement een metamorfose ondergaan en presenteerde dit jaar als primeur haar eigen awards.

Het publiek kon de afgelopen weken stemmen op hun favoriet voor ‘Meest duurzame horecaonderneming’, ‘Leukste nieuwkomer’ en ‘Beste gebruik van Noordzeevis’. Tijdens de uitreiking maandagmiddag bleek dat twee van de drie prijzen op Scheveningen bleven.

Als ‘Meest duurzame horecaonderneming’ werd The Shore verkozen. Bij The Shore vind je zonnepanelen en zonneboilers op het dak en in de keuken en in de surfshop biologische en lokale producten. Bij deze surfschool is alles zoveel mogelijk duurzaam, het is dan ook niet verwonderlijk dat zij met de prijs voor ‘Meest duurzame horecaonderneming’ aan de haal gingen.

Harry van lunch & dinercafé Zarautz aan de Prins Willemstraat mocht de award voor ‘Beste gebruik van Noordzeevis op het menu’ in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Krikke. Bij Zarautz prijkt al enige tijd de Noordzeevis prominent op het menu. Harry is trotse ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen en diverse duurzame vissoorten uit ‘onze eigen’ Noordzee schitteren met regelmaat als ‘daghap’ bij het restaurant.

Tot slot werd Grand Café Victoria aan het Prins Hendrikplein bekroond tot ‘Leukste nieuwkomer’. Deze horecagelegenheid opende begin 2018 haar deuren aan het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier. Met beer & food wil eigenaar Daan zijn gasten verrassen, alles super vers en home made. Zijn visie is een grand café waar gastvrijheid en toegankelijkheid voorop staan en iedereen zich thuis voelt.

Deel dit bericht via: