Marjolein Burbank winnaar van vierde Wintersurprise

456
0

Zondag 3 februari werd alweer de vierde Wintersurprise onthuld in Muzee Scheveningen. Dit keer een kunstwerk van textiel, gemaakt door kunstenares Marjolein Burbank. Volgens de jury was er nog geen Wintersurprise die zoveel verbinding maakte met de Bad- en van het museum, waar dit kunstwerk nu te zien is.

De titel van het kunstwerk is ‘Bijverdienste’. Het originele Schevenings schort werd door Marjolein geborduurd met garnalen en de tekst: ‘Ik was vijf jaar toen ik al moest helpen met garnalen pellen, die door mijn moeder weer werden verkocht.’ Een duidelijke verwijzing naar de tijd dat bij veel vissers op Scheveningen het hele gezin mee moest werken om rond te komen en alle monden te vullen. Het kunstwerk is zowel machinaal als met de hand geborduurd en zeer vakkundig gemaakt.

De Wintersuprise-wedstrijd is een initiatief van Stichting Art & Jazz. Dit is een collectief van ruim 80 aangesloten kunstenaars die allen mee kunnen doen aan de wedstrijd. Een jury kiest iedere maand een kunstwerk. Dat levert na dit kunstwerk nog één Wintersurprise op. Deze zijn elk een maand lang te zien op de vaste Art & Jazz-plek in Muzee Scheveningen.

Deel dit bericht via: