METRO Scheveningen viert 65-jarig jubileum

1863
0

Na in januari al het 70-jarig jubileum gevierd te hebben van de show- en drumfanfare Duindorp, kan op 1 februari de vlag uit voor Muziekvereniging METRO Scheveningen.

De muziekvereniging werd op 1 februari 1954 opgericht als Tamboer-, Trompetter- en Pijperkorps opgericht Concordia en bestaat vrijdag 1 februari dus precies 65 jaar. “De eerste trommen en fluiten werden zelf gemaakt, dit aangevuld met gekochte trompetten zorgde ervoor dat er muziek gemaakt kon worden”, zo wordt aan deze beginperiode van de vereniging gememoreerd op de website.

De naam Concordia veranderde al vrij snel in M.E.T.R.O., wat staat voor ‘Met Eensgezindheid Tot Representatieve Ontspanning’. Vele optredens volgden en vanaf 1960 werd er ook regelmatig deelgenomen aan concoursen waar vele eerste prijzen werden gewonnen.

In de jaren ’80 werd het korps omgezet naar een drumfanfarebezetting en zo staat METRO nog steeds bekend, als show- en drumfanfare. METRO is met zijn 65 jaar een levendige muziekvereniging, die hun muzikanten door bijvoorbeeld de METRO Concert Band naast de Show- en Drumfanfare gelegenheid geeft om te blijven musiceren.

Niet alleen is METRO een graag geziene gast bij activiteiten op Scheveningen, zo speelden zij vorig jaar nog tijdens de Volvo Ocean Race en tijdens de opening van het WK Zeezeilen, aar ook in de rest van Nederland én in het buitenland is METRO regelmatig te vinden. Zo deed METRO al acht maal mee aan het World Music Concours in Kerkrade.

Deel dit bericht via: