Geen algemene dakinspectie na vonkenregen jaarwisseling

814
0
Foto: De Scheveninger

Er komt geen algemene inspectie van de daken in het tijdens de jaarwisseling door vuurvonken getroffen gebied. Dat laat wethouder Rachid Guernaoui weten in zijn beantwoording op vragen die tijdens de commissievergadering over het Vreugdevuur Scheveningen vorige week woensdag werden gesteld. Wel kunnen mensen individueel een inspectieverzoek indienen.

Bij bewoners uit het getroffen gebied bestaat de angst dat zij pas over enige tijd geconfronteerd worden met schade ontstaan tijdens de jaarwisseling. De afgelopen weken hebben er al een aantal inspecties van daken plaatsgevonden op initiatief van bewoners of van de opstalverzekeraars. Daaruit bleek onder meer al dat de complete dakbedekking van het appartementencomplex aan de keerlus vervangen moet worden.

Tijdens de commissievergadering werd gevraagd om alle daken in het getroffen gebied te laten inspecteren op mogelijk schade. De wethouder liet in eerste instantie weten hier wel wat voor te voelen. “Misschien kan dit gedaan worden met behulp van drones”, zei hij tijdens de vergadering. In zijn beantwoording komt hij hierop terug. “Bewoners in het getroffen gebied die alsnog een dakinspectie wensen, kunnen daartoe een verzoek indienen via e-mail: jaarwisseling@denhaag.nl. Aan de hand van de aanmeldingen worden inspectiebezoeken gepland. De gemeente zal de bewoners in het getroffen gebied ook nog per brief informeren over deze mogelijkheid tot het inspecteren van het dak.”

Op 18 januari jongstleden waren er al circa 140 schademeldingen bij de gemeente binnengekomen. Het is nog onduidelijk hoeveel schademeldingen alleen bij de eigen verzekeraar zijn ingediend.

Deel dit bericht via: