Opnieuw zeer druk jaar voor KNRM Scheveningen

3431
0
Foto: Dick Teske

De KNRM vrijwilligers van reddingsstation Scheveningen hebben opnieuw een druk jaar achter de rug. Maar liefst 170 maal werd er alarm gegeven voor de vrijwilligers van het reddingsstation. In totaal werden er 252 personen veilig aan wal gebracht, waarvan er in enkele gevallen gezegd kan worden dat de hulp van de KNRM net op tijd was.

In 2018 werd er 26 keer gevaren voor surfers, 47 keer voor de recreatievaart, 39 keer voor personen te water of zwemmers en 12 maal voor de beroepsvaart. Verder is er 3 keer uitgerukt voor dieren en werd er 20 keer met de KHV-truck een gewondentransport verzorgd. De overige alarmeringen betroffen zoekacties, loos alarmen en alarmen voor overige calamiteiten.

Met deze cijfers kan 2018 gezien worden als het drukste jaar in de geschiedenis van het Scheveningse reddingsstation. In vergelijking met het jaar 2017 gaat het om een toename van 16 meldingen. De afgelopen jaren is het aantal hulpaanvragen aan KNRM Scheveningen gestaag toegenomen. Deze toename is onder andere toe te schrijven aan het gewondentransport door de KHV-truck, maar ook door de toegenomen activiteiten en evenementen op Scheveningen.

In totaal telt Scheveningen 37 KNRM-vrijwilligers die bij nacht en ontij en soms onder lastige weersomstandigheden het reddingswerk werk op zee verrichten. Voor meer informatie zie www.knrm.nl.

Deel dit bericht via: