PvdA voert actie voor betaalbare woningen in Duindorp

1419
0
Foto: De Scheveninger

De PvdA was zaterdag in Duindorp om actie te voeren voor betaalbare woningen in de Scheveningse wijk. Afgevaardigden trokken door de wijk om de Duindorpers te vragen naar hun woonwens. Deze wensen werden in een wensboom gehangen.

Aanleiding voor de actie zijn de nieuwbouwplannen in de Tesselsestraat. “Het is goed dat er woningen bij komen, maar deze appartementen zijn in het middeldure segment, wat voor veel geïnteresseerde Duindorpers niet te betalen is”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster. “Ik hoorde zojuist nog dat bij de presentatie van de plannen de zaal leegstroomde toen de koopprijzen bekend werden. Dat is wel heel tekenend voor de situatie.”

Volgens Balster zijn de plannen voor het nieuwbouwproject ‘Green Harbour’ nog niet in beton gegoten. “We hebben hierover al een debat gevoerd met de betrokken wethouder en gezien zijn antwoorden zien wij nog wel een mogelijkheid om hier betaalbare woningen voor Duindorpers te krijgen. Sowieso moet het bestemmingsplan nog aangepast worden om op deze locatie überhaupt woningbouw mogelijk te maken.”

Rond 14.30 uur werd er een ronde door de wijk gemaakt met de wensboom om te eindigen in de Zeezwaluwstraat. Daar werd de wensboom ‘geplant’. “Deze locatie hebben we gekozen omdat wij ook kansen zien voor betaalbare woningen in de oude school die daar nu leeg staat. Het zou een ideale locatie zijn om iets te doen voor starters of een combinatie van bedrijfsruimte en wonen”, aldus Balster.

Deel dit bericht via: