Tiane Heins wint derde Wintersurprise

488
0

Zondag 6 januari werd in Muzee Scheveningen de derde Wintersurprise, een wedstrijd van Stichting Art & Jazz, onthuld. Het is een sculptuur van kunstenares Tiane Heins. Uit een plaat van albast, die slechts 20 centimeter dik was, maakte zij een beeld. De dikte van de plaat was een beperking maar dat zou je niet zeggen wanneer je het beeld ziet. Aan elke zijde is het volkomen anders.

Tiane Heins is autodidact. Naast een betaalde baan is zij ‘aan de gang gegaan met steen’ zoals ze zelf vertelde tegen de jury. Daarbij kan het materiaal haar niet hard genoeg zijn. Bij voorkeur werkt ze met marmer. Lijnen zijn voor haar belangrijker dan details.

De winnende sculptuur heeft de naam ‘ontluikend’ maar is, volgens de jury, voor zoveel interpretaties vatbaar dat het helemaal binnen de wedstrijdcriteria van de Wintersurprises valt. Vooral als je het kunstwerk van alle kanten goed bekijkt.

De sculptuur is tot 1 februari aanstaande te zien in Muzee Scheveningen.

Deel dit bericht via: