Voorzitter WOS vertraagt persconferentie Vreugdevuur Scheveningen

4415
0

Tumult voorafgaand aan de persconferentie van het Vreugdevuur Scheveningen. Jan Lautenbach, voorzitter van het Wijkoverleg Scheveningen-dorp, werd gesommeerd weg te gaan door de organisatie van het vreugdevuur omdat alleen de media was uitgenodigd.

Lautenbach weigerde en stelde vervolgens dat hij namens het wijkblad De Klinker aanwezig was. “Bel de politie maar en laat die mij maar eruit zetten.” De organisatie weigerde te starten met de persconferentie tot Lautenbach het pand had verlaten.

Terwijl er gewacht werd op de politie gaf Lautenbach diverse interviews over het feit dat de bewonersorganisatie nooit betrokken werd bij de bouw van het vreugdevuur.

Uiteindelijk werd Lautenbach onder begeleiding van vier agenten naar buiten gebracht. De organisatie van het Vreugdevuur Scheveningen wil na de persconferentie pas in gesprek gaan met de bewoners.

Deel dit bericht via: