Bouw van Duindorp vreugdevuur stilgelegd

7552
0
Foto: Dick Teske

De bouwers riepen het al bij de start op tweede kerstdag: ‘het worden ideale dagen om te stapelen’. Het bouwen ging voor de Duindorpers zelfs zo voortvarend dat zaterdag de maximale kuub-inhoud, die door de gemeente van te voren was vastgesteld, al werd bereikt.

Zaterdagavond heeft de gemeente de aanvoer van nieuwe pallets voor de stapel van Duindorp stilgelegd vanwege het bereiken van de maximale inhoud. Duindorp mag nu alleen de pallets die nog op het strand liggen stapelen. Dit tot grote verontwaardiging van de vele bouwers en hun achterban. “De bouwers zijn boos. Vrachtwagens met pallets die er al stonden zijn weggestuurd”, vertelt een Duindorper. “Er gaan geruchten dat er nu her en der brandjes worden gesticht in de wijk als tegenactie.”

De brandweer moest zaterdag omstreeks 18.15 uur al twee keer in actie komen voor buitenbrandjes op het Tesselseplein en op de kruising van de Pluvierstraat met de Terschellingsestraat. En rond 19.00 uur moest er een brandje op de Houtrustweg geblust worden. Later op de avond ging er ook in de Tesselsestraat een bouwkeet in vlammen op.

De laatste pallets die op het Zuiderstrand liggen gaan nog op de stapel, maar er is geen nieuwe aanvoer van pallets meer voor Duindorp. Dit terwijl er nog zo’n dertien volgeladen vrachtwagens onderweg waren naar het Zuiderstrand.

Deel dit bericht via: