Ook na de feestdagen nog plezier van de kerstboom!

457
0
Foto: Dick Teske

In de meeste huizen was tijdens de kerstdagen een prachtig versierde kerstboom te vinden. Maar wat gaat er gebeuren met de kerstboom als de feestdagen achter de rug zijn?  Daar heeft Marc Brouwers, van Project 8, een paar jaar geleden iets op bedacht, namelijk zijn initiatief  ‘Verloot je boompje’. Met dit project zijn vorig jaar bijna 4000 kerstbomen op Scheveningen ingezameld.

Bij Verloot je boompje worden, via alle basisscholen op Scheveningen, kinderen uitgenodigd om zoveel mogelijk zwerfbomen van straat te halen en deze in te leveren bij een van de inleverpunten op Scheveningen. Hiermee zijn onder meer leuke prijzen te winnen zoals een PlayStation 4 en één minuut gratis winkelen bij supermarkt Hoogvliet in Duindorp. “Elk jaar worden er weer meer bomen ingeleverd en slingeren er minder bomen op straat, dus dat zijn goede cijfers. Zwerfbomen geven troep op straat én er worden brandjes mee gesticht, dus vooral vanuit het oogpunt van veiligheid: als je een eenzame kerstboom op straat ziet zwerven breng hem dan thuis naar een van de inleverpunten”, roept Marc op. Om het project mogelijk te maken, wordt hieraan vanuit het stadsdeelkantoor Scheveningen ondersteuning geboden.

Voor deze editie van Verloot je boompje is een hele nieuwe uitstraling ontwikkeld, die het concept de komende jaren een geheel eigen gezicht zal geven. “Er is echt hele gave artwork gemaakt voor Verloot je Boompje, waarbij één van onze grootste inzamelaars als cartoon is afgebeeld”, vertelt Marc. “De uitstraling is doorgevoerd in onze flyers, op de website en ook de inleverpunten worden aangepakt.” Hij gaat verder: “Voorgaande jaren hadden we bij elk inleverpunt een nogal sfeerloze container staan waarin de bomen werden opgeslagen. Dit jaar worden de inleverpunten aangepast naar onze uitstraling. Het is gebleken dat de inleverpunten voor jong en oud  een ontmoetingsplek is waar de buurtbewoners even een praatje komen maken.”

Ook dit jaar zijn er binnen het stadsdeel Scheveningen zes inleverpunten, te weten: Duindorpdam, Prins Mauritslaan/Frederik Hendriklaan, Dr. De Visserplein, Belgischeplein, Haringkade/Blinkerd en nieuwkomer: Radio Hollandplein. De inleverpunten zijn geopend op 27 en 28 december van 10.00 tot 17.00 uur, op 2, 3, 4 en 5 januari van 10.00 tot 17.00 uur en op 9 januari van 13.00 tot 19.00 uur.

Met elke ingeleverde boom is één zegel voor de spaarkaart te verdienen. Elke volle spaarkaart met tien zegels levert een waardebon van 5 euro op. Daarnaast ontvang je per boom ook een lootje waarmee, zoals gezegd,  mooie prijzen te winnen zijn. Op 19 januari 2019 is het eindfeest in het Buurtcentrum Kommunika, aan de Jurriaan Kokstraat, van 15.30 tot 18.00 uur. “Het feest was vorig jaar erg geslaagd, dus dat gaan we dit jaar weer doen”, zegt Marc. “Naast het inwisselen van de spaarkaarten, gaan we nu ook direct de trekking van de lootjes doen tijdens het eindfeest. Dus op de 19de weten de kids ook meteen of en wat ze gewonnen hebben.”

Deel dit bericht via: