Nieuwe Aurora-G brengt bezoek aan Scheveningse haven

1704
0

Na bijna een jaar op de werf in Polen te zijn geweest liep afgelopen donderdagavond de Aurora-G van rederij Groen de haven van Scheveningen weer binnen. Aan boord waren tevens belangrijke materialen voor het Schevenings cultureel erfgoed.

Deze nieuwe Aurora-G was tot vorig jaar in de vaart als de Siem Carajas. Rederij Groen heeft het schip eind 2017 aangekocht, waarna het bijna een jaar heeft doorgebracht in een Pools droogdok om de nodige aanpassingen te ondergaan. De meest zichtbare verandering is aan de buitenkant te zien. De kleurstelling is van knalrood naar het bekende blauw/witte uiterlijk van de schepen van Rederij Groen gegaan.

De nieuwe Aurora-G had aan boord ook nog een cadeautje voor de vorige Aurora-G. Deze ligt nu onder de naam SCH-236 ‘Noordster’ in de Scheveningse haven en wordt teruggebracht in de originele staat zoals deze in 1949 van de sleephelling kwam. De nieuwe masten voor de SCH-236 zijn in Polen gemaakt en werden door de Aurora-G naar Scheveningen vervoerd.

De werkzaamheden aan de SCH-236 liggen momenteel stil in verband met de feestdagen. In het nieuwe jaar zullen de nieuwe masten gemonteerd worden.

Deel dit bericht via: