Gulden klinkernominaties voor Scheveningse initiatieven

431
0

Deze week werden de nominaties voor de Gulden Klinker 2019 bekend gemaakt. Maar liefst 16 initiatieven in Den Haag kregen het certificaat. Elke groep die in het komende jaar de activiteiten volhoudt krijgt in 2019 een gulden klinker. Ook krijgt de groep een waardebon van 1000 euro.

Ook drie Scheveningse initiatieven mochten een certificaat in ontvangst nemen. De inspanningen van Tuinen van Greens, TrashUre Hunt en buurtinitiatief Doornduin worden volgend jaar beloond met de instrating van de Gulden Klinker.

Tuinen van Greens

De Stichting Tuinen van Greens heeft als doel een plek te creƫren waarbij op een menswaardige manier met elkaar wordt omgegaan en waarnaar maatschappelijke en duurzame oplossingen worden gezocht die bij Greens in the Park in het Westbroekpark concreet worden.

TrashUre Hunt

TrashUre Hunt brengt milieuproblemen op een toegankelijke, effectieve en ludieke manier onder de aandacht van het publiek. In uiteenlopende spelvormen wordt met groepenkinderen, tieners en volwassenen op zwerfafval gejaagd onder meer op het Scheveningse strand.

Buurtinitiatief Doornduin

In het Doornduin, ingeklemd tussen de Doornstraat, Van Dorpstraat en de Johan van Oldenbarneveltlaan, zetten omwonenden zich al geruime tijd in om het duintje schoon en natuurlijk te houden. Regelmatig worden er opruimacties georganiseerd om het stukje natuur van zwerfvuil te ontdoen.

Deel dit bericht via: