Lichaam vermiste kitesurfer gevonden bij zuidelijk havenhoofd

12754
0
Foto: Dick Teske

De hulpdiensten zijn zaterdagavond geruime tijd in de weer geweest met een gewonde en een vermiste surfer.

De eerste melding was omstreeks 16.45 uur voor een surfer die in problemen was geraakt ter hoogte van het noordelijk havenhoofd. Deze surfer kon op eigen kracht het water uitkomen, maar moest wel worden nagekeken in de ter plaatse gekomen ambulance.

Een klein uur later werd er een groot alarm gegeven voor een kitesurfer die niet tijdig thuis was gekomen. De man was ‘s middags gaan surfen met zijn dochter. De dochter was eerder naar huis gegaan en sloeg alarm toen haar vader na enige tijd niet thuis kwam. De persoonlijke spullen van de man en zijn fiets werden gevonden op het strand nabij strandslag 10, maar de man zelf en zijn surfspullen waren nergens te bekennen.

Er werd direct groot alarm gegeven en de hulpdiensten zijn een uitgebreide zoekactie gestart langs de kust en rond de beide havenhoofden. Op het strand werd onder andere gezocht door de brandweer, politie en KHV-trucks van de KNRM. De KNRM Scheveningen, Ter Heijde en Katwijk maakten zoekslagen op het water. Vanuit de lucht werd er gezocht door een helikopter van de Kustwacht.

Na ruim een uur zoeken werd er een kitezeil en een kiteboard gevonden tussen de blokken van het zuidelijk havenhoofd. Deze spullen zijn door de KNRM geborgen en behoren zeer waarschijnlijk toe aan de vermiste surfer.

Rond 20.30 uur is de Kustwachthelikopter retour basis gegaan en heeft een politiehelikopter met warmtecamera de ondersteuning in de lucht overgenomen. De politiehelikopter heeft voornamelijk gezocht rond de beide havenhoofden.

Ondanks de grote inspanning van de betrokken hulpdiensten werd de vermiste surfer niet gevonden. Om 20.57 uur is de zoekactie afgesloten. Volgens de brandweer was de zee erg wild, waardoor verder zoeken geen zin heeft. Zondagochtend gaan de hulpdiensten verder met zoeken.

Update: het lichaam van de vermiste kitesurfer is zondagochtend omstreeks 8.30 uur gevonden tussen de blokken van het zuidelijk havenhoofd.

Deel dit bericht via: