Omgevingsvergunning verleend voor zes-laags appartementencomplex Vuurtorenweg

2634
0
Foto: Kondor Wessels

Het college van B en W. heeft deze week de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een zes-laags appartementencomplex aan de Vuurtorenweg. Woensdag wordt dit voorgelegd aan de gemeenteraad.

Als er verder geen bezwaren zijn tegen de geplande hoogbouw naast de vuurtoren kan projectontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed over zes weken nagenoeg beginnen met de bouwactiviteiten van het veelbesproken zes-laags ontwerp.

“Iedereen die een zienswijze heeft ingediend heeft daar een antwoord op gekregen dat zijn/haar bezwaar is afgewezen”, vertelt omwonende Emil Driesenaar. “Nu moeten we dus bezwaar tegen deze beslissing maken richting de bezwarencommissie en als die ze ook niet ontvankelijk verklaren gaan we naar de rechter.”

Ondanks ontbrekend draagvlak van zowel burgers als raadsleden, die pleiten voor een iets lagere vijf-laags variant, houdt de verantwoordelijk wethouder, Boudewijn Revis, voet bij stuk met de verlening van de omgevingsvergunning. “Misschien kan de raad hem nog het vuur na aan de schenen leggen. Als dat niet lukt, zijn wij er gelukkig nog om Scheveningen te behoeden van dit schrikbeeld!”, aldus Emil.

Deel dit bericht via: