VCL nieuwbouw klaar voor gebruik

500
0
Foto: De Scheveninger

Volgende week gaat het gebeuren, dan verhuizen de bijna 800 leerlingen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) naar de nieuwbouw in het Van Stolkpark.

Slechts iets meer dan vijf jaar heeft het traject, van de eerste gesprekken tot aan de voltooiing van de nieuwbouw, geduurd. De architect heeft voor het ontwerp gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving van het gebied. Zo is de nieuwbouw in het bestaande duin gebouwd en met een loopbrug verbonden aan de bestaande monumentale villa’s. De school is er in vierkante meters niet op vooruit gegaan, maar de ruimte wordt veel efficiënter gebruikt.

Belangrijk is volgens de rector de sfeer van de oude school te behouden. Of dat is gelukt mogen de leerlingen vanaf aanstaande maandag zelf proeven. Een aspect wat daar zeker aan gaat bijdragen is het kenmerkende mozaïek van M.C. Escher dat het oude schoolgebouw sierde. Deze heeft een grondige renovatie ondergaan en zal medio januari geplaatst worden op de nieuwe buitengevel.

Deel dit bericht via: