Feestjaar Scheveningse markt graaiend afgesloten

949
0

Met nog een keer ‘gratis graaien’ heeft de Scheveningse markt donderdag de viering van het 50-jarig bestaan afgesloten. Een groep prijswinnaars, geloot uit de mensen die de afgelopen maanden een flyer hebben ingeleverd op de markt, kon van een tafel een grote diversiteit aan gratis producten ‘graaien’ en hiermee hun boodschappentas vullen.

De markt begon in 1968 nabij het ‘Balkengat’ (tegenwoordig woonzorgcentrum De Thuishaven) en kwam na een omzwerving via de Berkenbosch Blokstraat op de huidige locatie aan de Stevinstraat terecht.

Het feestjaar werd gevierd met diverse activiteiten. Hiervan lag het hoogtepunt afgelopen juni toen er elke week een actie werd gehouden. Organisatoren Arco Verkerk en Jan Brand kijken terug op een geslaagd jaar.

Beiden zijn in meerdere opzichten positief over het feestjaar. “We waren zeer blij met de cadeautjes van de gemeente, maar we zijn ook precies binnen het budget gebleven”, lacht Verkerk. Jan Brand is vooral tevreden over zijn collega’s. “Zelfs na de festiviteiten zijn kooplieden mee blijven werken aan leuke ideeën voor de markt. Zo zijn we veel actiever geworden op de sociaal media en is de bereidheid om samen te werken groter geworden. In een tijdperk waar markten onder druk staan betreffende klandizie en gemeentelijk veranderend beleid een goede zaak!”

Met de feestdagen voor de deur hebben beide ondernemers veel werk voor de boeg. Maar een doorkijk naar 2019 hebben ze ook al. Beide zijn overtuigd dat er altijd een toekomst zal zijn voor de markt. “Zolang wij samenwerken en consumenten kwaliteit, vers en hun eigen gezondheid wat waard vinden, bestaan wij. Samen met onze collega’s vertegenwoordigen wij een vat aan kennis en ‘know how’ tegen prijzen die je zelfs niet in supermarkten en internet vind.”

Deel dit bericht via: