Schip ‘Trip Senior’ vastgelopen op zuidelijk havenhoofd

2809
0
Foto: Dick Teske

Omstreeks 22.40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ‘vaartuig aan de grond’. Het blijkt te gaan om het schip ‘Trip Senior’ die is vastgelopen aan de binnenzijde van het ‘oude’ zuidelijk havenhoofd. Het schip maakte volgens de eerste berichten geen water.

De ‘Kitty’ van de KNRM was als eerste ter plaatse en deed een poging om het schip vlot te trekken. Dit lukte rond 23.10 uur. De eerder opgeroepen sleepboot ‘Ocean II’ hoefde hierbij niet te assisteren, maar kwam nog wel in actie om de ‘Trip Senior’ te begeleiden naar een ligplek in de derde haven.

Even voor 23.30 uur werd de ‘Trip Senior’ in de derde haven afgemeerd. Naast de KNRM heeft ook de politie inmiddels een bezoek aan boord gebracht. Er was geen drank in het spel, waarschijnlijk heeft onbekendheid met de Scheveningse havenmonding de kapitein parten gespeeld.

Naar verluidt is de ‘Trip Senior’ verkocht en was het schip voor de nieuwe eigenaar op weg naar Antwerpen. Het is nog onbekend wanneer het schip de reis gaat voortzetten na deze onfortuinlijke “tussenstop”.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: