Visafslag trekt zich voorlopig terug uit ontwikkeling Noordelijk Havenhoofd

1390
0

Uit het voortgangsbericht over de ontwikkelingen Noordelijk Havenhoofd Scheveningen dat wethouder Revis dinsdag naar de Commissie Ruimte heeft gestuurd blijkt dat United Fish Auctions (UFA), het bedrijf dat de Scheveningse Visafslag exploiteert, uit de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd is gestapt.

Volgens de wethouder is de UFA niet toegetreden tot de gebiedsontwikkelingsovereenkomst omdat zij meer tijd nodig hebben om hun eigen business case af te ronden. De UFA heeft op hun beurt weer laten weten dat zij met de gemeente overhoop liggen over extra kosten die gemaakt moeten worden om het gebouw van de Visafslag, een Rijksmonument, te renoveren.

Problemen met de fundering van het gebouw uit 1963 liggen ten grondslag aan deze extra kosten. De totale kosten voor renovatie en nieuwbouw van de Visafslag komen uit op 17 miljoen euro.

Ondanks de beslissing van de UFA gaat de ontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofdgebied door. Als eerste nieuwe ontwikkeling verschijnt het Inntel Hotel aan de kop van het gebied. De bouw start dit najaar en het hotel moet over twee jaar zijn opgeleverd.

Deel dit bericht via: