Schevenings damtalent behaalt wereldtitel

630
0

Scheveninger Emre Hageman is afgelopen weekend in het Wit-Russische Gomel wereldkampioen dammen geworden bij de jongens onder de 14 jaar. Landgenoot Simon Harmsma werd tweede. De 13-jarige Emre won eerder dit jaar al het Nederlands Kampioenschap Dammen en werd in september Wereldkampioen Dammen met het Nederlandse jeugdteam.

Aan de finale van het wereldkampioenschap in Wit-Rusland deden 32 spelers uit vijftien landen mee. Emre begon het toernooi matig en speelde de eerste twee partijen remise. Het Scheveningse damtalent herstelde zich op tijd en pakte in de zesde en zevende ronde de koppositie die hij vervolgens niet meer uit handen gaf.

Op dinsdag 6 november wordt Emre gehuldigd in het clubgebouw zijn vereniging Damclub Den Haag.

Deel dit bericht via: