Wethouder helpt een handje bij opbouw Red Bull Knock Out

1265
0
Foto: Aron Suveg

Wethouder Richard de Mos (Sport) hielp vrijdagmiddag een handje bij de start van de bouw van de motocrossbaan voor Red Bull Knock Out. Volgende week zaterdag 10 november is de zesde editie van de zwaarste strandrace ter wereld. Dan gaan duizend professionele en amateur motocrossers uit binnen- en buitenland de strijd aan met elkaar, met het mulle zand en het opkomend tij.

Komende week wordt het strand van Scheveningen omgetoverd tot een motocrossbaan van 4,5 kilometer lang. Wethouder Richard de Mos en ontwerper van de baan Greg Atkins, verzetten vrijdag de eerste bergen zand voor de eerste obstakels. In totaal wordt er in een week 80.000 m3 zand verschoven om in totaal 19 bochten en 14 ‘jumps’ te maken. “Het wordt een hele zware editie, de riders moeten ‘bloody fit’ zijn. De track wordt iets korter, maar intenser dan vorig jaar. Dit doen we zodat het publiek nog beter kan genieten van alle actie”, aldus Atkins.

Voor publiek belooft het zaterdag 10 november een dag vol motorcross spektakel te worden. De vorige editie van de Red Bull Knock Out trok ruim 70.000 toeschouwers. Toegang is gratis. De eerste heat begint om 9.00 uur en de finale begint om 13.30 en duurt tot 15.30 uur. Tussen de twee races zullen er diverse ‘side acts’ te zien zijn.

Deel dit bericht via: