Handhavers schrijven 45 keer tijdens Vuurwerkfestival

1131
0
Foto: Dick Teske

Tijdens de drie dagen dat het Vuurwerkfestival werd gehouden in augustus 2018 zijn 45 boetes uitgedeeld voor foutparkeren. Dat blijkt uit de beantwoording door het college van de schriftelijke vragen die Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP.

Grinwis stelde meerdere vragen naar aanleiding van de verkeerschaos die plaatsvond rondom het Vuurwerkfestival. Zo wilde hij onder andere weten welke maatregelen er waren getroffen om zo’n chaos te voorkomen. Uit de beantwoording blijkt dat de HTM 32 extra bussen en 20 extra trams heeft ingezet tijdens het Vuurwerkfestival.

Bewoners van voornamelijk Scheveningen-bad klaagden daarnaast veelvuldig over de verkeerschaos ten tijde van het Vuurwerkfestival. Auto’s stonden in lange rijen in de straten en er werd zeer creatief geparkeerd, waardoor er veel overlast ontstond. Een veel gehoorde opmerking was ‘waarom wordt er niet gehandhaafd’. Naar nu blijkt zijn er tijdens het Vuurwerkfestival in totaal 23 handhavers ingezet. Op 11 augustus zeven en op 17 en 18 augustus per avond acht handhavers. Er zijn in de avonduren in totaal 45 bekeuringen uitgedeeld voor foutparkeren.

Deel dit bericht via: