SIOS biedt nieuwe mogelijkheden voor leren en werken op Scheveningen

983
0

De vierde ronde van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) heeft opgeleverd dat twee groepen jongeren op Scheveningen een extra kans krijgen om voor werk op Scheveningen opgeleid te worden.

Het project ABZee heeft met ruime voorsprong de vierde ronde gewonnen en beoogt een 16-tal jongeren op te leiden tot lifeguard/opstapper op strand en bij de KNRM. Dit project is op alle stembureaus in de kuststrook als eerste uit de bus gekomen.

Op een goede tweede plaats staat de SVO-vakopleiding waarbij een 12-tal jongeren een opleiding krijgen, gekoppeld aan het Schevenings bedrijfsleven in de voedsel/vis-sector.

De derde plaats gaat naar de Baron van Pallandt scoutinggroep die aangegeven heeft basisschoolkinderen wegwijs te maken in nautische sector en de kustnatuur en hen op die wijze kennis te laten maken met hun leefomgeving.

SIOS elk half jaar zo’n 150.000 euro ter beschikking voor projecten. Elke projectorganisatie (stichting of vereniging) mag maximaal 30.000 euro aanvragen, uitgaande van het feit dat men dan zelf minimaal 35% van de totale projectkosten kan bijdragen.

Op 5 januari 2019 is de sluitingsdatum voor de vijfde ronde. Tot die datum kunt u voorstellen indienen via e-mail: info@initiatiefopscheveningen.nl of via de website.

Deel dit bericht via: